KontaktKontakt
Blogg

Båtarna

För spinnfisket använder jag en Anytec 750 SPF där ”F”:et står för ”Fishing”. Båten är ett ”one off” bygge och är sånär som på skrovet helt och hållet designad av mig. Bakgrunden är att Anytec ville ha hjälp att ta fram en sportfiske variant av Anytec 530. I samband med det projektet så fick jag en unik möjlighet att tillsammans med dem ta fram den här båten som till slut blev helt galet bra. Över 600 timmar tog det att bygga den och allt är gjort för hand i 5 mm fartygsaluminium.
Den har ett 3,6 m långt spinndäck med nästan 2000 liter stuvutrymme under. Den förra båten var bra, den var t o m riktigt bra men den går inte ens att jämföra med den här båten. Det skulle vara som att jämföra ett äpple med en vattenmelon eller nåt. Den är oerhört stabil att fiska i från, trygg i sjön och oerhört kraftfull. På akterspegeln sitter det numera en Yamaha i stället för Mercury. Så efter att ha åkt Silver och Mercury i drygt 12 år så var det nu dags att göra någonting nytt. Båten är självklart osänkbar och mer eller mindre oförstörbar.

 

Utrustning
Båten har allt en sportfiskare kan önska sig såsom kartplotter, ekolod, 4 G radar, VHF, autopilot, AIS, Sonic Hub m,m. All elektronik kommer från Simrad och håller absolut högsta toppkvalitet. Förutom spinndäcket så är den utrustad med första förbandsutrustning , nödraketer och sist en rejäl sprayhood över aktern de dagar som det regnar lite för mycket. Det har varit några gånger i år som vi har suttit under den och druckit kaffe och käkat muffins medan vi har väntat på att regnet skall dra vidare! Skön mysfaktor på den…  Men, det bästa av allt på utrustningslistan är en Minnkota Riptide 24 volts elmotor med trådlös fjärr och GPS funktion som är helt galet bra. Man kan verkligen smyga sig på gäddorna och när man hittar en fläck med Gädda så trycker jag på ”Spot Lock” funktionen som då håller båten på plats inom en radie av 1,5 meter. Helt ljudlöst, inget ankare som det skall skramlas och geggas med.  Därefter är det bara att nöta av fläcken i lugn och ro.

Fiskeutrustning
All utrustning ingår och precis som allt annat så håller den högsta klass. All tänkbar utrustning finns tillgänglig och jag byter ut all materiel varje år så att det alltid är det senaste årsmodell på det ni får i händerna. Det är självklart samma sak på betesfronten där vi på Söder Sportfiske alltid ligger i täten när det gäller att snappa upp det senaste och hetaste i betesväg. Självklart ingår flytoveraller/västar för gratis utlåning och skulle ni råka kasta bort ett bete eller två så ingår det i priset vilket inte alltid är självklart hos en del andra och äldre guider…

Lunch
En rejäl och välsmakande lunch tillagad över öppen eld ingår alltid i priset tillsammans med kaffe, tilltugg och övrig dryck!

Söder Sportfiske

Pierre Reif - 0709-75 54 86 - pierre.reif@tele2.se